Problēmas ar nekustamā īpašuma pirkuma līgumu – vai tas ir nopietni?
Sveiki! Gribu pajautāt padomu tiem, kas ir pirkuši dzīvokli Rīgā. Nesen noslēdzu pirkuma līgumu, bet pēc dokumentu rūpīgākas pārskatīšanas pamanīju vairākus punktus, kas man šķiet neskaidri. Piemēram, ir formulējumi par papildu maksājumiem un termiņiem, kuri līgumā aprakstīti diezgan sarežģīti. Pārdevējs saka, ka tas esot “standarta teksts”, bet man iekšēji nav miera. Vai kādam ir bijusi līdzīga situācija? Vai ir vērts doties pie advokāta tikai līguma pārbaudei, vai tas ir pārspīlēti? Negribas vēlāk saskarties ar nepatīkamiem pārsteigumiem, jo runa tomēr ir par lielu naudu.
8 Ansichten

Sveiks! Noteikti nepārdzīvo par to, ka gribi pārbaudīt līgumu – tas ir pilnīgi normāli, īpaši, ja runa ir par nekustamo īpašumu. Man pašam bija līdzīgi: jau pēc parakstīšanas sāku šaubīties par dažiem punktiem. Devos uz konsultāciju, ko pieteicu caur https://advokats-lv.com un tas bija ļoti pareizs lēmums. Advokāts detalizēti izskaidroja katru sadaļu, norādīja uz potenciālajiem riskiem un ieteica veikt nelielus precizējumus papildu vienošanās veidā. Tas deva milzīgu mieru, jo sapratu, ka viss ir juridiski korekti. Dažreiz viena profesionāla pārbaude var pasargāt no gadiem ilgiem strīdiem. Manuprāt, labāk ieguldīt nedaudz tagad, nekā vēlāk maksāt daudz vairāk.